HOC schrijft vandaag geschiedenis door te winnen van Akkrum

HOC heeft vandaag geschiedenis geschreven. De fusieclub uit Odoorn heeft met 3-0 gewonnen van Akkrum. Voor HOC betekent een zege geschiedenis, want nog nooit eerder speelde de fusieclub uit Odoorn in de 2e klasse en datzelfde geldt voor de voorlopers van HOC (Hunso en Oring). Tegenstander Akkrum kwam uit in de 3e klasse A en werd tweede achter Sint Annaparochie. Akkrum speelde één seizoen in de 2e klasse, in het seizoen 1995/1996. HOC versloeg vorige week FC Oldemarkt met 3-1 en Akkrum was te sterk voor Muntendam.

Eerste helft
HOC begon de wedstrijd sterk met een kopbal op de lat. HOC had in het begin van de eerste helft veel kansen. HOC maakte ook een doelpunt, maar dit doelpunt werd afgekeurd, omdat er een overtreding werd gemaakt op de keeper van Akkrum. HOC is de betere ploeg de eerste helft, maar toch ging HOC de rust in met 0-0.

Tweede helft
Ook in de tweede helft begon de ploeg van Bas Nibbelke sterk 10 minuten na de rust kwam HOC op 0-1. Vlot daarna maakte HOC de 0-2 en daarna ook de 0-3.

Toeschouwers
De wedstrijd werd gesteund door veel toeschouwers. HOC zijn met 2 supportersbussen gekomen en Akram met 3 supportersbussen. Supportersvereniging Geel-Zwart heeft voor topsfeer gezorgd voor, tijdens en na de wedstrijd.

Laatste wedstrijd voor Bas Nibbelke
Voor de trainer Bas Nibbelke van HOC was dit tevens ook zijn laatste wedstrijd als trainer van HOC. Hij wordt volgend jaar de trainer van VV Gieten.

Nieuwe trainer
Voor het nieuwe seizoen heeft HOC Erik de Jong gecontracteerd als de nieuwe hoofdtrainer voor de 1e selectie. De 46 jarige oefenmeester uit Emmen is op dit moment nog werkzaam bij vv Beilen, alwaar hij 6 seizoenen actief is. De visie en werkwijze van Erik passen goed bij de ambities van HOC. Erik de Jong heeft zich al bewezen bij verenigingen als vv Beilen, DZOH, vv Emmen en SVV’04.


Schuiven naar boven