LTO in gesprek met Remkes, namens boerenorganisaties: ‘We trekken samen op’

LTO Nederland gaat vrijdag namens de boerenorganisaties het gesprek aan met stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Dat is de uitkomst van een vooroverleg dat boerenactieclubs hadden.

Meerdere boerenorganisaties, waaronder Agractie en Farmers Defence Force, zeggen geen vertrouwen te hebben in het ‘door de regering geregisseerde overleg’ met stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Ondanks dat gebrek, was het vanavond een ‘goed overleg’. “Op de inhoud zitten we op één lijn. Dat betekent dat we samen optrekken.”

LTO zal de uitkomsten van het gesprek met Remkes terugkoppelt aan de rest van de boerensector. Daarna worden ‘verdere stappen afgestemd’, laten de organisaties weten.

Aan tafel zaten Agractie, Dutch Dairymen Board, Farmers Defence Force, LTO Nederland, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Nederlandse Melkveehouderij Vakbond, Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en Producenten Organisatie Varkenshouderij.

Gesprek LTO en kabinet
Volgens een woordvoerder van LTO Nederland zal in het overleg met Remkes dezelfde eis op tafel liggen die al eerder is geformuleerd: dat het kabinet zijn stikstofplannen moet aanpassen. Behalve Remkes schuiven ook premier Mark Rutte, stikstofminister Christianne van der Wal en landbouwminister Henk Staghouwer hierbij aan. Waar het gesprek gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Door: RTV Drenthe


Schuiven naar boven