Vollemaanwandeling in het Sleenerzand

Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit. Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de veelzijdige vegetatie van dit bijzondere bosgebied. Van open heideveld tot duister bos. Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur veel intenser. De stilte maakt je alerter op geluiden en je zintuigen staan helemaal aan! Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil of kruist een ander nachtdier je pad. Met behulp van een batdetector wordt er ook gezocht maar vleermuizen, erg bijzonder om hun geluiden te kunnen waarnemen.

Vollemaanwandeling
De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt? Hopelijk is het helder en kan iedereen veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten zij uw zintuigen op scherp, in de nacht hebben zij immers al onze zintuigen nodig!

Informatie en aanmelden
De wandelexcursie vindt plaats op 16 mei. De wandeling start om 20.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Vooraf online aanmelden is noodzakelijk.

Startplaats: parkeerplaats Staatsbosbeheer Kibbelveen tussen Noord-Sleen en Schoonoord.


Schuiven naar boven